Προσφυγή Παπασταύρου στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα που τον εμπλέκει και στη λίστα Μπόργιανς

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, εναντίον δημοσιεύματος που τον εμφανίζει να εμπεριέχεται στη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προαναγγέλλει ο Σταύρος Παπασταύρου, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω δημοσίευμα ”άθλιο και συκοφαντικό”. Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη σαμαρά υποστηρίζει ότι δεν ανήκει στους μεγαλοκαταθέτες της UBS, τη γνωστή ως λιστα Μπόργιανς που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου αναφέρει τα εξής:

Καταθέτω άμεσα μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας “Κόντρα” και των υπευθύνων της για το σημερινό της άθλιο, υβριστικό και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνομαι στη λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας (λίστα Μπόργιανς), κάτι το οποίο διαψεύδω κατηγορηματικά!

Παράλληλα, κάνει λόγο για ”εντελώς ψευδές” δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ”διαθέτω ή διέθετα λογαριασμό σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Ελβετίας, πέραν του εταιρικού λογαριασμού στην HSBC στον οποίο, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, ήμουν πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη και ενός κλειστού μηδενικού λογαριασμού στην ίδια τράπεζα”. Και τονίζει:

Θα οδηγήσω στη δικαιοσύνη τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της συνεχιζόμενης στοχοποίησής μου με κατασκευασμένα “στοιχεία” και, τώρα πλέον και με κατασκευασμένες “πληροφορίες”.

Τέλος, υποστηρίζει εκ νέου ότι είναι άδικο το πρόστιμο που τού επέβαλε η Δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θυμίζω ότι το άδικο πρόστιμο που μου επιβλήθηκε βασίστηκε σε ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης αρχείο excel, πάρα τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα στις Αρχές. Αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου με ευρύτερη πολιτική στόχευση. Όσοι τη διακινούν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και θα τους μείνει το στίγμα του συκοφάντη»