Στην έκδοση ομολογιακού δανείου από 65 έως 85 εκατ, ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η διοίκηση της Attica Bank.

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου από 65 έως 85 εκατ, ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η διοίκηση της Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ομολογιακό έχουν εκδηλώσει τα δύο funds που ήθελαν να συμμετάσχουν και στην αύξηση κεφαλαίου, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν ολοκληρώθηκαν. Πρόκειται για το Storm Harbour, επενδυτικό κεφάλαιο με έδρα το Λονδίνο και ένα σουηδικό fund. Την  ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο ομολογιακό έχει δηλώσει και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Υπό αυτές τις συνθήκες και όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα και λόγω της αυξημένης ζήτησης το επιτόκιο του ομολογιακού δύναται να υποχωρήσει χαμηλότερα του 7%, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη επιλογή της διοίκησης της Attica Bank, πιο συμφέρουσα ακόμα και από τα CoCos (μετατρέψιμες ομολογίες) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία φέρουν κουπόνι 8%.

Σε κάθε περίπτωση η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα δύο funds, αλλά και την εγνωσμένου κύρους BNP Paribas, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην τράπεζα αλλά και στην κυβέρνηση. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το γαλλικό τραπεζικό όμιλο συμπίπτει χρονικά με τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γάλλο ομόλογό του  Μισέλ Σαπέν.

Υπενθυμίζεται πως η Attica Bank  συγκέντρωσε ποσό 681 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου του 2015. Συγκέντρωσε δηλαδή ποσό υψηλότερο από τα 584 εκατ. ευρώ που ήταν οι ανάγκες με βάση το βασικό σενάριο αλλά κατώτερο των 748 εκατ. ευρώ που ήταν οι ανάγκες με βάση το δυσμενές. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται σε 23% και η τράπεζα δεν θα προσφύγει όπως είναι γνωστό στο ΤΧΣ. Το εναπομείναν ποσό έως τα 748 εκατ. ευρώ του δυσμενούς σεναρίου θα καλυφθούν με την έκδοση ομολογιακού, για το οποίο προαναφέραμε πως υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνή funds.