Στην Αυστραλία όλοι θα μιλάνε Ελληνικά τον Μάρτιο

08.03.2016 23:04

Είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα. Οι δεσμοί που κάποτε φαινόταν άρρηκτοι και οδηγούσαν σε γραφικά περιστατικά (μέχρι και ταινία έγινε) πλέον δείχνουν να έχουν “χαλαρώσει”. Τώρα η  εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο» έχει ξεκινήσει στην Αυστραλία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, κυρίως τους Ελληνες, να διατηρήσουν την γλώσσα της πατρίδας.

Η εκστρατεία εγκαινιάστηκε στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street., όπου όλοι οι Αυστραλοί πολιτικοί επέλεξαν να μιλήσουν και ελληνικά, άλλος σπαστά και άλλος… καλά, στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.
Ο Ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ο οποίος είναι γνώστης των αρχαίων ελληνικών και της κλασικής ελληνικής ιστορίας, μιλώντας χωρίς χειρόγραφο, είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι. Σήμερα, εδώ στην Αθήνα του Νότου, είμαστε όλοι Έλληνες.»

Στη σύντομη ομιλία του, ο πρωθυπουργός μίλησε για το «θαύμα του πολυπολιτισμού» στην Αυστραλία, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική παροικία είναι «το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμά του.»…

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014