Στην Δικαιοσύνη οδηγεί το γραφείο Σαμαρά τον Νίκο Κοτζιά

Με αγωγές (κατ αρχάς) κατά του Νίκου Κοτζιά και κατά των βουλευτών του Σύριζα Χρήστου Καραγιαννίδη και Ανέττας Καβαδία, απαντά ο Κώστας Μπούρας, γενικός γραμματέας του γραφείου του π. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο που ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός.
Αφορμή η απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός εξωτερικών καθώς και η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπου τον κατηγόρησαν ότι «μετά από εντολή του στον πρόξενο του Ντίσελντορφ, δεν παρελήφθη η λίστα της Ρηνανίας».
Τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούνται έγγραφο του τότε προξένου στη Ρηνανία, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Κώστα Μπούρα, τότε γ.γ. του γραφείου Πρωθυπουργού, ο οποίος αρνήθηκε απευθείας συνεργασία.
Στο έγγραφο δεν διευκρινίζεται το πεδίο της συνεργασίας, πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι αποκλείεται να επρόκειτο για τη «λίστα Μπόγιανς».
Και αυτό γιατί η περίφημη αυτή λίστα αποκτήθηκε από τους Γερμανούς τρία χρόνια μετά, δηλαδή την άνοιξη του 2015.
Σύμφωνα με πηγές από την Γερμανική κυβέρνηση, ο κ. Μπόγιανς προσφέρθηκε για να αποστείλει εκατοντάδες εξειδικευμένους εφοριακούς στην χώρα μας. Η Ελληνική πλευρά αρνήθηκε, αφού οι διαπραγματεύσεις για παροχή τεχνογνωσίας διεξάγονταν με κράτη και όχι με τοπικά κρατίδια, αλλά κυρίως με την ευρωπαϊκή task force
Η κυβέρνηση, μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί τα τρέχοντα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, επέλεξε να βασίσει την αντιπαράθεσή της με την αντιπολίτευση πάνω σε ανύπαρκτο γεγονός, στοχοποιώντας αρχικά τον Γιάννη Στουρνάρα, στη συνέχεια τον Δημήτρη Κούρκουλα και σήμερα το γραφείο του ίδιου του πρ. Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα της κυβέρνησης να εμπλέξει τους κ.κ. Στουρνάρα και Κούρκουλα, επιχειρήθηκε η εμπλοκή του κ. Κωστα Μπούρα, ο οποίος με μια σκληρή του ανακοίνωση μιλά για «κυβερνητική αθλιότητα» για «λεκέδες ατιμίας» και δηλώνει ότι θα οδηγήσει τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους «καλοστημένους μηχανισμούς προπαγάνδας του» στη Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπούρα είναι η ακόλουθη:
«Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Ποσά ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;
Δηλώνω λοιπόν:
Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την ‘Ανοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.
Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι περιήλθε στα χέρια του την ‘Ανοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα. Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ – διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή – δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!
Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.
Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…
Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».