Στο έκτακτο Eurogroup της 9/5 δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία και στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι δήλωσαν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξει μια σύγκλιση σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τα προληπτικά μέτρα. «Πραγματοποιούμε αργή πρόοδο», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο μια από τις πηγές, όπως αναμεταδίδει το Euro2day.gr.«Δεν θα περίμενα μια τελική συμφωνία στις 9 Μαΐου. Είναι πολύ νωρίς. Θα υπάρξουν κάποιες εβδομάδες μετά από αυτό», συμπλήρωσε.

O ίδιος πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις συζητήσεις είναι η μορφή και το περιεχόμενο των προληπτικών μέτρων.

Η πηγή ανέφερε πως θα ήταν προτιμότερο να επέλθει συμφωνία πριν από την 23η Ιουνίου, αλλά η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια δόση έως τα μέσα Ιουλίου και άρα δεν υπάρχει η αίσθηση του κατεπείγοντος.

Η δεύτερη πηγή τόνισε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος ώστε να γεφυρωθούν τα κενά μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση χρέους, με την Γερμανία να δηλώνει δημοσίως ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανακούφιση χρέους.