Συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και αντιδιαδηλωτές με 3 μαχαιρωμένους

Το λιγότερο 3 άνθρωποι μαχαιρώθηκαν χθες -ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- σε συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και αντιδιαδηλωτές κοντά στο σημείο όπου επρόκειτο να γίνει διαδήλωση των υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών.

Μετά τη συμπλοκή, τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ένα μέλος της KKK που κατηγορείται για τις επιθέσεις με μαχαίρι, δήλωσε ο Ντερόν Γουάιατ, αξιωματικός της αστυνομίας του Άναχαϊμ.

Τρεις αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν διότι ξυλοκόπησαν ένα πεσμένο μέλος της Κλαν, δήλωσε επιπλέον ο Γουάιατ.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε πως η συμπλοκή ξέσπασε αμέσως όταν μέλη της Κλαν έφθασαν στο πάρκο του Άναχαϊμ, περίπου 56 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες, για μια προγραμματισμένη διαδήλωση.

“Αμέσως μόλις βγήκαν από το όχημά τους, δέχθηκαν επίθεση από αντιδιαδηλωτές και αυτό προκάλεσε γενικευμένη συμπλοκή”, πρόσθεσε ο Γουάιατ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, τουλάχιστον τρεις αντιδιαδηλωτές, πιθανόν κι ένας τέταρτος, υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι στην αναμέτρηση που ακολούθησε. Ο ένας, που υπέστη πιο σοβαρά τραύματα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, από το οποίο έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.