Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες ή λουκέτο για την αλυσίδα Raxevsky – Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες ή λουκέτο για την αλυσίδα Raxevsky - Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Σημείωση: Να διευκρινισθεί ότι η Mini Raxevsky, η οποία εμπορεύεται παιδικά ενδύματα, δεν έχει καμία σχέση με την αλυσίδα γυναικείων ενδυμάτων Raxevsky

Ο αριθμός των καταστημάτων της έχει περιοριστεί στα 26 από τα 55 καταστήματα που ήταν πριν από την εποχή της κρίσης
 Προσπάθεια για την διάσωση της ελληνικής αλυσίδας γυναικείων και παιδικών ενδυμάτων Raxevsky καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες της, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα (εξυγίανση εν λειτουργία).
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία τρία χρόνια η αλυσίδα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και έχει ήδη προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπής λειτουργικών εξόδων.
Ο αριθμός των καταστημάτων της έχει περιοριστεί στα 26, από τα 55 καταστήματα που ήταν πριν από την εποχή της κρίσης, ενώ απασχολεί 140 εργαζόμενους (από 290).
Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην καταβολή των δεδουλευμένων, οι οποίες ανέρχονται συσσωρευτικά στους 6 μήνες. Πηγές της Raxevsky αναφέρουν στο bankingnews.gr ότι η εταιρεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και καταβάλλει μέρος των δεδουλευμένων ανελλιπώς κάθε μήνα.
Τα τελευταία χρόνια ο τζίρος της αλυσίδας έχει συρρικνωθεί στα 5 εκατ ευρώ (στοιχεία του 2014), από τζίρο 26 εκατ. ευρώ, που είχε το 2010. Η αλυσίδα ιδρύθηκε το 1976 από την Ελένη Raxevsky και τον Γιώργο Μουρτζούχο, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρία με την εμπορική ονομασία Helen’s Club Α.Ε.
Σήμερα η Raxevsky έχει περιορίσει την εκτός ελληνικών συνόρων παρουσία της σε Κύπρο και Βουλγαρία.
 ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΑ