Τζελ με ρομποτικούς μηχανισμούς, το μέλλον των sex toys – Θα ανταποκρίνονται σε σήματα μέσω ίντερνετ

Σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν θα είναι καν όχι στο ίδιο κρεβάτι αλλά ούτε στο ίδιο δωμάτιο ούτε στην ίδια χώρα προβλέπουν για το μέλλον οι «ειδικοί» των sex toys. Τα νέα παιχνίδια χρησιμοποιούν ένα είδος ζελέ που περιέχει μικροσκοπικά ρομπότ, το οποίο θα μπορούν να τοποθετήσουν πάνω τους οι δύο σύντροφοι. Τα ρομπότ θα ανταποκρίνονται σε σήματα που θα τους αποστέλλονται μέσω ίντερνετ.

«Θα ανταποκρίνεται ο ένας στον άλλο μέσω του τζελ, θα μπορεί ο ένας να νιώθει την ολοκλήρωση του άλλου και να την ενισχύει. Έχουμε ακόμα μέλλον αλλά γίνεται πρωτοποριακή δουλειά», εξηγεί η Ghislaine Boddington, ερευνήτρια και σκηνοθέτης που εξειδικεύεται στις τεχνολογίες σωματικής απόκρισης. Είναι επίσης επιμελήτρια του λονδρέζικου φεστιβάλ FutureFest τον Σεπτέμβριο.

«Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα που θα έχει για ανθρώπους που αναγκάζονται να είναι μακριά από τις οικογένειές τους για μεγάλες περιόδους λόγω δουλειάς. Η δυνατότητα να μοιράζονται τα ζευγάρια προσωπικές στιγμές μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση και την ενίσχυση των σχέσεων», είπε στην εφημερίδα Independent.

Τέτοιου είδους προϊόντα απέχουν πολλά χρόνια από την παραγωγή τους αλλά υπάρχουν ήδη παραδείγματα χρήσης της τεχνολογίας αυτής. Το Apple Watch για παράδειγμα επιτρέπει σε εκείνους που το φορούν να στέλνουν τον παλμό τους σε άλλους χρήστες μέσω ίντερνετ. Μια εταιρεία έχει κατασκευάσει γυναικείο sex toy που ελέγχεται μέσω smartwatch.

«Ο τρόπος με τον οποίο προσφέρουμε ευχαρίστηση ο ένας στον άλλο θα αλλάξει. Αν μπορούμε να στείλουμε μέιλ ο ένας στον άλλο, γιατί να μην μπορούμε και να διεγείρουμε ο ένας τον άλλο;» προσθέτει η Boddington.