Την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται η έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται η έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός εκτίμησε ότι «πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός του Μαρτίου».

Από την άλλη πλευρά, παραδέχθηκε ότι τα ακανθώδη ζητήματα, όπως το ποσοστό αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης, παραμένουν «ανοιχτά».

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων και για τη διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Διευκρίνισε δε, ότι σε αντίθεση με το Καλοκαίρι, η κυβέρνηση δεν τελεί υπό τόσο μεγάλη πίεση, καθώς δεν είναι απομονωμένη. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ διαθέτει διαφορετικές θέσεις από τους Ευρωπαίους, γεγονός που ενδεχομένως να θέσει εμπόδια στην άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές που «αδρανοποιούν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα βοήθειας.