ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΙΙ: ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2018…

Η κατασκευή του Τιτανικού Νούμερο 2 είναι ένα παλιό όνειρο και μια εμμονή του Αυστραλιανού δισεκατομμυριούχου Clive Palmer και της εταιρίας του Blue Star Line. Στόχος του είναι να κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο του φημισμένου Τιτανικού, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό και θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι μέσα στο 2018.

Παρά το γεγονός ότι τα ναυπηγεία στο οποίο κατασκευάζεται ακολουθούν κατά γράμμα τα σχέδια του πρώτου Τιτανικού, το νέο σκαρί θα είναι τέσσερα μέτρα πιο πλατύ ενώ οι επιφάνειες θα είναι συγκολλημένες και όχι καρφωμένες μεταξύ τους (με πριτσίνια ή καρφιά στο κατάστρωμα).

Το νέο πλοίο θα έχει μήκος στα 270 μέτρα, ύψος στα 53 και το βάρος του θα είναι στους 40.000 τόνους. Για να αποφευχθούν τα… προηγούμενα, ο νέος Τιτανικός θα έχει πολύ περισσότερες λέμβους και σύγχρονα συστήματα διάσωσης, παρά το γεγονός ότι για αισθητικούς λόγους, το ένα κατάστρωμα θα έχει βάρκες όπως οι πρωτότυπες του αρχικού Τιτανικού.

Όπως και ο ορίτζιναλ Τιτανικός θα διαθέτει τρεις διαβαθμίσεις για τους επιβάτες, με θέσεις πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης. Θα έχει εννέα πατώματα και 840 καμπίνες, οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 2.400 επιβάτες, και 900 μέλη πλήρωμα. Το πλοίο θα διαθέτει πισίνες, τουρκικά μπάνια αλλά και γυμναστήρια.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας Blue Star Line, James McDonald, ο νέος Τιτανικός θα είναι ένα πολύ σύγχρονο πλοίο, με εξελιγμένα συστήματα GPS και πολύ σύγχρονα ραντάρ, και γενικά οτιδήποτε πρέπει να έχει ένα πλοίο του 21ου αιώνα.

Την κατασκευή του πλοίου ενισχύουν funds από τα Εμιράτα (και ιδίως στο Ντουμπάι) οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που -λόγω και του ονόματος- αναμένεται να είναι αρκετά επικερδές για τους επενδυτές του.

Το παρθενικό του ταξίδι θα γίνει από την πόλη Jiangsu στην Ανατολική Κίνα προς το Ντουμπάι, αποφεύγοντας τα προβλήματα με τα… παγόβουνα και αποτελώντας μία σημαντική ατράξιον σε μία περιοχή που έχει πολύ χρήμα να ξοδέψει.