Τι λένε τα τοπικά δίκτυα για τον πρώην προέδρο της Βραζιλίας- Υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του Λούλα για το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στη Petrobras, την δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας

Έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στο Σάο Πάολο, πραγματοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία. Ο Λούλα,  κατηγορείται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε ποτέ τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ξένων μέσων ενημέρωσης, ο Λούλα κρατείται από τις αρχές και ανακρίνεται, οι οποίες στοχοποίησαν επίσης τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Το τοπικό μέσο Globo TV ανέφερε πως ο Λούλα κρατείται για ανάκριση, ενώ το Band News αναφέρει πως μετακινείται στο αεροδρόμιο του Sao Paulo.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα σε ζωντανή σύνδεση αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν κατακλείσει το σπίτι και το γραφείο του ενώ στο εσωτερικό οι αρχές πραγματοποιούν εξονυχιστικό έλεγχο.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Lula, Jose Chrispiniano, δεν απαντά στις κλήσεις ή στα μηνύματα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επισήμανε νωρίτερα στην ιστοσελίδα της ότι έχει στη διάθεσή της 33 εντάλματα για έρευνα και σύλληψη και 11 κλητεύσεις για κατάθεση σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς. Επιδρομές πραγματοποιούνται επίσης στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και στο κράτος της Bahia.

Ο γενικός εισαγγελέας Rodrigo Janot θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα στις 10:30 τοπική ώρα (15:30μμ ώρα Ελλάδος).