Το μοναδικό άγχος της αγοράς είναι αν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις…

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει το 471 και 125 επίπεδα σε ΓΔ και F25 δίνοντας αγοραστικά σήματα με τα επίπεδα πλέον να είναι τα stop μας. Το 490 και 130 γίνονται επίπεδα στήριξης ενώ επόμενοι κοντινοί στόχοι είναι στο 538 και 144 αντίστοιχα.

Είναι από τις φάσεις που η αγορά ανεβαίνει με αρνητικά νέα ακολουθώντας κατά πόδας τις ξένες αγορές. Ένα σημαντικό δεδομένο είναι πως πλέον η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει άλλο χρόνο για διαπραγμάτευση και όλα δείχνουν ότι θα κάνει πίσω στην κόκκινη γραμμή της μείωσης συντάξεων που είναι και το πιο σημαντικό αγκάθι της διαπραγμάτευσης αλλά και η μοναδική διέξοδος για να βγουν τα νούμερα.

Παράλληλα αυτή η λύση θα δώσει μακροπρόθεσμη μείωση κόστους στο κράτος αλλά και ανάσα σε ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει χρόνια και είναι άλυτο. Τα μέτωπα παραμένουν όλα ανοιχτά με τους θεσμούς να περιμένουν συγκαταβατικό νεύμα για να επιστρέψουν και να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για τον δρόμο προς την αξιολόγηση.

Το μοναδικό άγχος της αγοράς είναι αν έχουμε πολιτικές εξελίξεις, μιας και αυτό θα συμβεί αν η κυβέρνηση καταλάβει πως δεν θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα από την βουλή. Παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η αγορά θα το εκλάβει θετικά, ασχέτως του σημαντικού volatility που θα προκύψει.

Η αλλαγή διαχειριστή του GREK (ΕΤF) που διαπραγματεύεται στην Αμερική θα φέρει σημαντικούς όγκους την επόμενη εβδομάδα ενώ αναμένονται μικρές εισροές στο σύνολο τους. Σε τέτοιες καταστάσεις η μοναδική βοήθεια που έχουμε είναι η τεχνική ανάλυση μιας και ποτέ τα όποια θετικά νέα δεν έρχονται στα χαμηλά.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μεσοπρόθεσμα μία ανοδική αγορά μιας και κάτι τέτοιο θα συμβεί αν καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε τις 635 μονάδες παρόλα αυτά μια ανοδική ανάσα στην αγορά φαίνεται να είναι σε εξέλιξη και μπορεί να μας οδηγήσει στις 570 μονάδες με τις όποιες διακυμάνσεις. Πλέον οι μισοί τίτλοι των επιλογών μας είναι σε Long κατάσταση ενώ στα στατιστικά μας θυμίζουμε πως ο ΓΔ χάνει 20% από αρχές έτους με τις τράπεζες 47% και τον f25 25% αντίστοιχα.

Το μέτωπο των κλειστών δρόμων δείχνει να κλείνει μιας και σιγά σιγά τα μπλόκα που ταλαιπωρούν την χώρα εδώ και 40 μέρες ανοίγουν με το προσφυγικό να είναι το πρόβλημα που θα μας ταλαιπωρήσει τους επόμενους μήνες και θα πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Μεσοπρόθεσμα όπως προείπαμε για να αλλάξει κάτι χρειάζεται μία κατοχύρωση των 635 μονάδων παρόλα αυτά η τεχνική ανάλυση είναι και το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει βραχυπρόθεσμα αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την αγορά. Όλα δείχνουν πως το χαμηλό των 420 μονάδων είναι χαμηλό περιόδου.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC