Το νέο ομολογιακό της Αττικής και η παράταση για προνομιούχες

Το νέο ομολογιακό της Αττικής και η παράταση για προνομιούχες

 

Το νέο ομολογιακό της Αττικής και η παράταση για προνομιούχες

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ: Μετά την πιστοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 681 εκατ. ευρώ, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής ανήλθε σε 802 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε κεφάλαιο προνομιούχων μετοχών, το οποίο έχει καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο.

Η Αττικής έχει αιτηθεί παράταση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου ως προνομιούχου μετόχου έως την 31/12/2017.

 

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Η Αττικής προτίθεται να εκδώσει, όπως έχει ανακοινώσει, ομολογιακό δάνειο ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ, για να καλύψει το υπολειπόμενο ποσό ως το δυσμενές σενάριο που έβγαλε η συνολική αξιολόγηση της ΤτΕ.

Το ομολογιακό θα διατεθεί με ιδιωτική τοποθέτηση τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους επενδυτές, θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και εξετάζεται το ενδεχόμενο πιθανής διαπραγμάτευσης των ομολογιών σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένους διεθνείς χρηματοοικονομικούς συμβούλους η προετοιμασία της έκδοσης, που πέραν όλων των άλλων (σ.σ. σύνταξη των απαραίτητων συμβάσεων, υποστήριξη κατά το στάδιο παροχής εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, διαχείριση των διαδικασιών που σχετίζονται με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του ομολόγου) περιλαμβάνει και σύσταση υποψήφιων επενδυτών για την κάλυψη.

Πάντως μέχρι και τις αρχές του έτους η τράπεζα συζητούσε με δύο private equity funds που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων της, για να καλύψουν μεγάλο μέρος του ομολογιακού.