Το ορφανό κορίτσι που κληρονόμησε τον άνδρα της, έμαθε «μπάλα» και έγινε «Τσαρίνα»

Το ορφανό κορίτσι που κληρονόμησε τον άνδρα της, έμαθε «μπάλα» και έγινε «Τσαρίνα»

Η ζωή της Margarita Louis-Dreyfus από τις εργατικές κατοικίες της Αγίας Πετρούπολης στη χλιδή

 Είναι όμορφη, ψηλή, ξανθιά, έχει πολλά λεφτά καιένα μυστήριο γύρω της και δική της ποδοσφαιρική ομάδα, γεγονός που εύκολα την φέρνει ψηλά στις προτιμήσεις του ανδρικού πληθυσμού!

Ο λόγος για την Margarita Louis-Dreyfus (Μαργκαριτά Λουί-Ντρεϊφύς), την ορφανή κοπέλα από την Αγία Πετρούπολη, της τότε Σοβιετικής Ένωσης, που έγινε η «Τσαρίνα» της Μασσαλίας με έναν καλό γάμο, το δικό της… δαιμόνιο και τις ομηρικές μάχες με τα πεθερικά της.

Ως το 2009 στεκόταν διακριτικά στο πλευρό του Robert Louis-Dreyfus (Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφύς) -εκ των πλουσιότερων κατοίκων του πλανήτη και μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτη της Olympique de Marseille. Μετά το θάνατο του συζύγου της έγινε ζάμπλουτη, έβγαλε στην επιφάνεια τις ικανότητές και έγινε μια γνήσια «καπιταλίστρια» με περγαμηνές.

83974-tXf4oOXD3uUXIMCF58lI6w

Από την Αγία Πετρούπολη στη Γενεύη

H Margarita Louis-Dreyfus γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Σοβιετικής Ένωσης, ως Margarita Olegovna Bogdanova.

Έμενε σε εργατικές κατοικίες, στο κέντρο της πόλης, έως ότου οι γονείς της σκοτώθηκαν σε δυστύχημα τρένου, όταν ήταν εκείνη 7 χρόνων. Η ίδια δεν θυμάται τίποτα από τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής της. Όλα ξεκίνησαν από τότε. Από το δυστύχημα. Την ανέλαβε ο παππούς της, Leonid χημικός μηχανικός στο επάγγελμα και βέβαια κομμουνιστής – που φιλοξενούσε όποιον είχε ανάγκη.

«Οι αναμνήσεις μου, από εκείνη την εποχή, είναι πολύ θετικές» είχε πει η ίδια στο CΝΝ και περιέγραψε τη ζωή της ως παιδί: «Μεγάλωσα χωρίς γονείς, αλλά είχα τον παππού μου. Δεν ένιωσα την εγκατάλειψη. Πήρα πολλή αγάπη. Από Δευτέρα έως Παρασκευή ζούσα στο σχολείο και επέστρεφα σπίτι για το σαββατοκύριακο. Δεν έζησα στην ανέχεια, όπως έχουν πει πολλοί. Η Σοβιετική Ένωση ήταν ΟΚ, τις δεκαετίες ’60 και ’70. Δεν είχα πολυτέλειες, είχα όμως, την ελευθερία μου, χρόνο να διαβάζω και έτσι μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να γνωρίσω τον κόσμο».

yan_5463_0

Σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, έμαθε γερμανικά και φινλανδικά και κατάφερε να βρει δουλειά, ως ξεναγός τουριστών. Σε μια από τις ξεναγήσεις, την είδε ένας Ελβετός και τρελάθηκε! Αμέσως της πρότεινε να παντρευτούν και αυτή δέχθηκε, αν και ήταν μόλις 20 ετών, γιατί ήθελε να φύγει από τη Ρωσία.

H Margarita Louis-Dreyfus βρήκε την ευκαιρία και έφυγε από τη Ρωσία για τη Γενεύη. Ο γάμος της όμως δεν πήγε καλά και χώρισε μέσα σε ένα χρόνο, αλλά δεν επέστρεψε στη Ρωσία.

Το ταξίδι και η γνωριμία με τον «γυναικά» που είχε σχέση με την Kim Basinger

Είχε βρει ήδη μια καλή δουλειά σε μια ελβετική/ρωσική εταιρία και με τα χρήματα που έβαζε στην άκρη, αποφάσισε να πάει στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύοντας μάλιστα στην business class.

Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, τον Μάρτιο του 1988, σε πτήση από τη Ζυρίχη στη Νέα Υόρκη, με ενδιάμεσο σταθμό στο Λονδίνο κάθισε δίπλα σε έναν κοιμισμένο, αξύριστο άνδρα, με σκισμένο τζιν. Αυτόν τον άνδρα τον έλεγαν Robert.

Robert_Louis-Dreyf_3541056b

Οι δυο τους γνωρίστηκαν αλλά δεν μίλησαν για πολλή ώρα. «Το αεροπλάνο ήταν άδειο, καθίσαμε δίπλα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα», έχει πει η ίδια.

Στη συνέχεια άρχισαν να βρίσκονται στη Γενεύη και η Margarita Louis-Dreyfus είπε να ψάξει το παρελθόν του… Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν γιατί ο αξύριστος Robert ήταν ο Robert Louis-Dreyfus, ζάμπλουτος και γνωστός γυναικάς! Τόσο γνωστός γυναικάς που προερχόταν από ένα διαζύγιο και έβγαινε με την Kim Basinger!

ligue-1-bielsa-la-faute-de-mld-380401

Βέβαια η νεαρή Ρωσίδα τον είχε εντυπωσιάσει… Έκανε τα πάντα για την κερδίσει και λίγα χρόνια μετά, το 1992, παντρεύτηκαν στις όχθες λίμνης στην Ελβετία. Η Margarita ήταν έγκυος στον πρώτο τους γιο.

Οι δυο τους επιχείρησαν να κρύψουν το γάμο από τους δημοσιογράφους, αλλά αυτό δεν έγινε, με τις εφημερίδες να την χαρακτηρίζουν ρωσίδα κατάσκοπο.

Ωστόσο έμειναν μαζί παρά τη βροχή των δημοσιευμάτων και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ερίκ (23 χρόνων σήμερα) και τα δίδυμα Μορίς και Κιρίλ – 17 χρόνων), που πήγαιναν στο σχολείο με τραμ και μάλιστα σε δημόσιο. Από άποψη. Η οικογένεια είχε σπίτια παντού και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Άγρια μάχη με δελφίνους και πεθερικά

2f252f79abe156c199cdc117705f7d5d3adebe16

Όταν ο σύζυγός της,  πέθανε από λευχαιμία στις 4 Ιουλίου 2009, τον διαδέχτηκε στην ηγεσία του Groupe Louis Dreyfus και έγινε, ταυτόχρονα, μεγαλομέτοχος της Ολιμπίκ Μαρσέιγ, ποδοσφαιρικής ομάδας της οποίας ο σύζυγός της ήταν ιδιοκτήτης από το 1996.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, βρέθηκε στην ηγεσία ενός επιχειρηματικού και οικονομικού κολοσσού.

Η Louis-Dreyfus Group δεν είναι καμιά τυχαία εταιρεία. Είναι παγκόσμια εταιρία δραστηριοτήτων που αφορούν τη γεωργία (μεταφέρουν βαμβάκι, ρύζι, βρώμη), το πετρέλαιο, την ενέργεια και το εμπόριο. Διαθέτει και διαχειρίζεται πλοία, αναπτύσσει υποδομές για τηλεπικοινωνίες και έχει παρουσία σε 90 χώρες -και 72 γραφεία, με τα πιο σημαντικά να είναι στη Γενεύη, το Λονδίνο, το Πεκίνο, το Μπουένος Άιρες, το Παρίσι, το Σάο Πάολο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη. Οι υπάλληλοι φτάνουν τους 40.000 και σύμφωνα το Forbes, τα καθαρά έσοδα φτάνουν στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, το χρόνο.

Η χήρα βέβαια για να καταφέρει να πάρει τον έλεγχο μετά από σκληρή μάχη με τον δελφίνο που είχε ορίσει ο ίδιος ο άντρας της τον  Ζακ Βεϊρά, ώστε να παραμείνει μόνη επικεφαλής ενός ομίλου ο οποίος είχε κύκλο εργασιών ανώτερο των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Όχι μόνο τον κέρδισε, αλλά το 2011 τον εξαφάνισε από την εταιρεία. Μάλιστα τότε έδινε μάχες με τα πεθερικά της αλλά και με μέλη της οικογένειας του νεκρού άντρα της, αλλά τελικά σάρωσε τους πάντες.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο άντρας της είχε παραχωρήσει ποσοστό ύψους του 61 % επί των μετοχών του ομίλου του στα τρία του παιδιά. Ωστόσο, αυτά θα μπορέσουν να πάρουν στην κατοχή τους αυτή την περιουσία μονάχα όταν φτάσουν τα 25 έτη. Η Margarita Louis-Dreyfus ορίστηκε λοιπόν ως προσωρινός υπεύθυνος και ξεκίνησε η μετωπική σύγκρουση μεταξύ της χήρας και του Ζακ Βεϊρά.

Τον Δεκέμβριο του 2011, έλαβε το βραβείο του «Καπιταλιστή της χρονιάς» από το περιοδικό Le Nouvel Économiste.

MLD-remet-la-main-a-la-poche_article

Η χήρα μαζί με την εταιρεία κληρονόμησε και τη γαλλική ομάδα, Olympique de Marseille, με την οποία ασχολείται ενεργά. Είναι μάλιστα εκείνη που καλωσορίζει τους παίκτες!

Έγκυος σε δίδυμα στα 53 της και τρίτος γάμος

64763baa8303382c650f6a7067008b25

Τι κι αν είναι 53 ετών η Margarita Louis-Dreyfus είναι έγκυος ξανά, περιμένοντας δίδυμα.

Πρόκειται για μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, με την περιουσία της να εκτιμάται σε περίπου 7,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, για το 2015. Η πρόεδρος του ομίλου περιμένει κοριτσάκια και αναμένεται να γεννήσει τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία της.

«Σκοπεύει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως πρόεδρος μέχρι την γέννηση των παιδιών, θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα και θα επιστρέψει στη δουλειά της στα τέλη Απριλίου», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Ο σημερινός της σύντροφός, ο 52χρονος Φιλίπ Χίλντεμπραντ, είναι τραπεζίτης, πρώην επικεφαλής της ελβετικής κεντρικής τράπεζας και τωρινός αντιπρόεδρος της BlackRock.

Ο νυν άντρας της έχει εμπλακεί σε τεράστιο σκάνδαλο. Ήταν πρωταγωνιστής του σκανδάλου όσο ήταν πρόεδρος της τράπεζας της Ελβετίας .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού της Ζυρίχης «Weltwoche», ο Χίλντεμπραντ εμπλεκόταν σε υπόθεση κερδοσκοπικών συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος.

Το περιοδικό είχε στην κατοχή του αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών που δείχνουν ότι από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Οκτώβριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κερδοσκοπούσε μετατρέποντας ελβετικά φράγκα σε δολάρια για να πουλήσει στη συνέχεια τα δολάρια σε υψηλότερη ισοτιμία. Τελικά παραιτήθηκε από τη θέση του εν μέσω του σκανδάλου.

 

Κάντε Like το newsbeast.gr