Τσίπρας: Ετοιμα ως τις 18 Φεβρουαρίου τα hotspot με τη συμβολή του στρατού

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβολύλιο ο πρωθυπουργός σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται στο απόγειό της.

«Το κύμα της κρίσης του προσφυγικού σκάει πάνω στα νησιά μας, τόνισε ο  Αλέξης Τσίπρας. «Η πλειονότητα του λαού μας δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμήχανη και σαστισμένη», υπογράμμισε.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών και παράλληλων κρίσεων και για να ανατπαεξέλθει η χώρα χρειάζεται διαρκή εγρήγορση, επιμονή και υπομονή.

«Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών.

Τσίπρας: Ετοιμα ως τις 18 Φεβρουαρίου τα hotspot με τη συμβολή του στρατού

Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς, είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση.

Ακόμη, αναφορικά με το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών που περνάει από τη χώρα μας καθώς το κύμα της κρίσης σκάει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 18 Φεβρουαρίου, θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσειςτης
για τα κέντρα υποδοχής με την κρίσιμη συμβολή του στρατού. Περιμένουμε από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο όσον αφορά τις δικές τους υποχρεώσεις. γιατί οι συμφωνίοες δεν μπορεί να είναι ala cart».