Φόρο και πρόστιμα καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου

Συνολικά 3,3 εκατ. ευρώ φόρο και πρόστιμα καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ. Τι υποστηρίζει ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά.

Εστάλησαν σήμερα από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι πρώτες είκοσι κλήσεις σε δικαιούχους λογαριασμών που περιλαμβάνονται στην λίστα της Ρηνανίας -Βεστφαλίας, γνωστή και ως λίστα «Μπόργιανς».

Πρόκειται κυρίως για γιατρούς και δικηγόρους οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς για το πόθεν έσχες και τη νομιμότητα των καταθέσεών τους.

Εν τω μεταξύ, εξελίξεις υπάρχουν και ως προς το θέμα της λίστας Λαγκαρντ καθώς το ΚΕΦΟΜΕΠ επέβαλε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στον Σταύρο Παπασταύρου με βάση προσωρινό έλεγχο και συνεχίζει το «ξεσκόνισμα».

Η έρευνα βρίσκεται προς το τέλος της και το ΚΕΦΟΜΕΠ (που ελέγχει τον μεγάλο πλούτο) έχει δώσει προθεσμία για προσκόμιση δικαιολογητικών στον Στ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο έλεγχος για τα οικονομικά του επεκτάθηκε σε βάθος χρόνου από το 2000 και μετά.

Αρνείται την κατηγορία

O κ. Παπασταύρου, σε άτυπη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αρνήθηκε ότι ο λογαριασμός των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και αποτελεί αντικείμενο εξονυχιστικού ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, είναι δικός του.

Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώπιον του οποίου και κατέθεσε- τότε- εκτενές υπόμνημα.

Ωστόσο κατά πως φαίνεται δεν έπεισε και γι’ αυτό δόθηκε εντολή για συμπληρωματικό φορολογικό έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται προς το τέλος.