ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ν”

ΑΣΦΑΛΩΣ και το ζητούμενο είναι,τι ξέρουν αυτοί που ρευστοποιούν με τέτοιο “πάθος” ακόμα και σε αυτές τις τιμές. Και η εικόνα θα διατηρηθεί, όσο οι εν δυνάμει πωλητές δεν βρίσκουν πρόθυμους αντισυμβαλλόμενους, με αποτέλεσμα να πιέζουν χαμηλότερα δημιουργώντας αυτοτροφοδοτούμενη πτώση.

ΑΠΟΛΥΤΑ απογοητευμένοι και προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, δηλώνουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους παράγοντες της Αγοράς. Και πως να μην είναι οι άνθρωποι…

ΑΥΤΑ που είδαμε πρόσφατα να εξελίσσονται στο τραπεζικό ταμπλό, τα θεωρούμε πολύ πιθανόν ότι θα λάβουν χώρα και στο υπόλοιπο ταμπλό. Φυσικά,όχι σε αυτό που ήδη έχει αποχαιρετήσει ουσιαστικά τα…εγκόσμια, αλλά στο υγιέστερο κομμάτι του!

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ  η Αγορά αναμένει την ανακοίνωση της τακτικής αναθεώρησης των δεικτών του MSCI την επόμενη εβδομάδα και προς το τέλος του μήνα τις ανακοινώσεις ετήσιων αποτελεσμάτων.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Το χθεσινό κλείσιμο του ΓΔ παραπέμπει σε νέα χαμηλά 44 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 13/6/2012 (499,56 μονάδες). Από την αρχή του χρόνου και παρά το γεγονός ότι ο ΓΔ ερχόταν από ετήσιες απώλειες 23,58% σημειώνει νέες απώλειες 19,31%.

ΔIΑΒΑΖΟΥΜΕ:…Η ΤΑΔΕ Χρηματιστηριακή σε ξεχωριστό update για το κλάδο των τραπεζών επανέρχεται με σύσταση υπεραπόδοσης για την Alpha Bank και τιμή-στόχο τα 3,44 ευρώ και με ουδέτερες συστάσεις για τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, με τιμές-στόχους το 0,51 ευρώ και το 1,38 ευρώ αντίστοιχα.
.
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ δυνατόν…. Να δίνει κανείς τιμή στόχουμε απόδοση περίπου 100% και να χαρακτηρίζει την σύστασή του ως ΟΥΔΕΤΕΡΗ!!! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα… Και όμως…
.
ΖΩΝΤΑΝΟ χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακολουθίας είναι η συνεχιζόμενη (υπο)στήριξη από τους ίδιους αναλυτές,της ΦΡΙΓΟ και της μετοχής της στην οποία δίνουν τιμή στόχο τα 2,4000 ευρώ αποτιμώντας μία εταιρεία στα 121,4 εκατ. ευρώ,μία εταιρεία με ΑΡΝΗΤΙΚΑ ουσιαστικά ίδια κεφάλαια και με γαλαξιδιακό δείκτη μόχλευσης. Διαβάζεις και τι γράφουν και… σούρχεται ταμπλάς!! Αν είναι ποτέ δυνατόν…
.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α., από τις 31/12/2015, σημειώνει απώλειες 8,6 δισ ευρώ. Ενώ την απόλυτη “εξαϋλωση” υφίσταται ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, καθώς στο -93,87% του 2015 προστίθεται επιπλέον -43,47% από την αρχή του νέου έτους.
.
ΘΑΥΜΑ (άσχετο, αλλά και σχετικό…): Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους το πως έχει επιτευχθεί το υποτιθέμενο θαύμα των ελλήνων εφοπλιστών… Απλά, μία παρατήρηση για την ώρα… Πως γίνεται να έχουν εξαφανισθεί όλες σχεδόν οι πραγματικές εφοπλιστικές οικογένειες και τις θέσεις τους να τις έχουν πάρει διάφοροι τυχάρπαστοι;;
.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ κόστος είναι το αρχικό ποσό που έχει καταβληθεί από την επιχείρηση για την αγορά των παραγωγικών συντελεστών της. Εναλλακτικά, ιστορικό κόστος είναι το ποσό των χρημάτων που καταβλήθηκε για την απόκτηση στοιχείων του Ενεργητικού ή τα χρήματα που λήφθησαν κατά τη δημιουργία μιαςΥποχρέωσης (π.χ. λήψη δανείων).

.

ΚΑΘΑΡΑ πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με σχετικά μειωμένες τις συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη. Και νέα αύξηση παρουσίασε ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (78.531 συμβόλαια). Στα 12.736 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος). Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε μεταξύ 136,25 και 146 μονάδων και έκλεισε με premium 0,39%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ παραδοχές: Καθορίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτρέπονται παρεκκλίσεις από τις λογιστικές αρχές, χωρίς να επηρεάζεται η χρησιμότητα των λογιστικών πληροφοριών.

Παράδειγμα:
Αν μια επιχείρηση ακολουθούσε πιστά τη λογιστική αρχή του ιστορικού κόστους, θα έπρεπε να παρουσίαζει όλα τα στοιχεία του Ισολογισμού στις αρχικές τιμές, ενώ οι παραδοχές επιτρέπουν να παρουσιάσει ορισμένα από αυτά στις τρέχουσες τιμές τους.

.

ΜΟΝΟΝ έκπληξη δεν προκαλεί η νέα διάλυση των τραπεζικών (ΑΝ)ΑΞΙΩΝ. Έκπληξη είχε προκαλέσει η διαπίστωση του μεγέθους των αναγκαίων  κεφαλαίων για την αναγέννηση του κλάδου στη
τελευταία ανακεφαλαιοποίησή του. Που ήταν εξοργιστικά χαμηλότερη από μία απλά λελογισμένη της τάξης τουλάχιστον των… 45 με 50 δισ. ευρώ. Βέβαια όλα τα κάνουν βάσει σχεδίου … Μόνον βλάκες ή άσχετοι δεν είναι οι της ΕΚΤ.
.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ή μάλλον να επισημανθεί ξανά η απαράδεκτη υψηλή μόχλευση που χρησιμοποιεί η ίδια η ΕΚΤ που θα έπρεπε να έδινε το καλό παράδειγμα. Δικαιολογίες για να σου δώσουν έχουν αρκετές, αλλά είναι τόσο προκλητικές σε βαθμό που να θέλουν να σε πείσουν ότι απλά είσαι τεραστιομεγαλομα@άκας!! Ολοι εκεί μέσα είναι ό,τι το βρωμερότερο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη (sic) παραγωγή της οικονομικής βιομηχανίας !!
.
  • Mε την υπογραφή του μικρομέτοχου