ΧΑΑ: Και η ώρα πήγε τρισήμισι…

ΣΩΛΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Η ώρα έχει πάει 3:30μμ και η μετοχή δεν έχει κάνει πράξη!! Δεν μπορούν να συνεννοηθούν, βλέπετε, οι αγοραστές ζητούν από το -5% έως και το -2,83% συνολικά 2,5 χιλ τμχ με τους πωλητές που προσφέρουν από το -1,92% έως και το +2,12% 17 χιλ. τμχ.
ΕΠΙΣΗΣ από τις μετοχές του FTSEM δεν έχουν κάνει πράξη οι των ΕΥΠΙΚ, ΕΛΚΑ, ΟΛΥΜΠ, μόλις ένα κομάτι η ΟΤΟΕΛ, 100 η ΥΓΕΙΑ, 200 η ΕΥΑΠΣ, 243 ο ΟΛΘ ακόμη και ο ΦΡΛΚ δεν μπορεί να περάσει τα…χίλια τμχ. Ανοδικά κινούνται μόλις 2 μτχ (ΦΡΙΓΟ 0,60% και ΠΛΑΙΣΙΟ 0,49%)
ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΑ είναι αρκετά στελέχη της αγοράς από την μη ανακοίνωση του τιμήματος της Cosco για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. Σε επικοινωνία τους με το Bankingnews.gr ρίχνουν τα βέλη τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που επέτρεψε να επιστρέψει σε διαπραγμάτευση η μετοχή χωρίς να έχει γίνει ανακοίνωση του τιμήματος. Αναφέρουν πως πολλές φορές στο παρελθόν ζητήθηκε από εταιρείες να ενημερώσουν την αγορά για το κόστος μίας εξαγοράς.
ΕΔΩ ρωτάνε…. «υπάρχει αγοραστής, η μετοχή υποχωρεί και ξέρει μόνο το Δ.Σ. και λίγοι ακόμα το τίμημα και επιτρέπεται η διαπραγμάτευση;» Η μετοχή υποχωρεί 4,47% και βρίσκεται στα 13,90 ευρώ με όγκο 3.471 τεμάχια και αποτίμηση 347 εκατ. ευρώ. Η Cosco έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ζητηθεί βελτίωση του τιμήματος από το ΤΑΙΠΕΔ. Πόσο είναι το τίμημα για το οποία ζητούν βελτίωση; Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η αγορά είναι ακόμα σε επίπεδα Grexit και γιατί οι Έλληνες επενδυτές απέχουν (Γιώργος Κατικάς)…