Χαμός στη Βουλή με τις ατάκες Λεβέντη για… γορίλες αστυνομικούς και την απουσία Τσίπρα!

Ένα είναι σίγουρο για τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, δεν υπάρχει ομιλία του στη Βουλή, που να μην συζητηθούν οι ατάκες του, οι οποίες πολλές φορές εκπλήσσουν τα κοινοβουλευτικά ειωθότα.

Αυτή τη φορά ο Βασίλης Λεβέντης οργίστηκε με την συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, παρατηρώντας και αυτός με τη σειρά του την απουσία του πρωθυπουργού από τη θέση του στη Βουλή, ενώ προκάλεσε χάος με μία φράση του για τους αστυνομικούς.

Στην τοποθέτησή του, στη συζήτηση στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Τσίπρας είχε ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του, ενώ παρατήρησε ότι και ο Βασίλης Λεβέντης απουσίαζε εκείνη τη στιγμή.

Λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, «κάρφωσε» και εκείνος με τη σειρά του τον πρωθυπουργό, επικαλούμενος μάλιστα μία φράση του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Πού είναι ο κ. Τσίπρας; Είχε δουλειά;», ρώτησε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: «Ξέρετε γιατί λείπω; Γιατί δίνει το παράδειγμα. Να είμαστε εμείς εδώ και να είναι ο κύριος απών;», είπε και πρόσθεσε: «Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου, που του είχε συστήσει ο γιατρός να μην παρευρίσκεται συνεχώς στη Βουλή για να μην επιβαρυνθεί η υγεία του. Είχε πει τότε εκείνος ότι θα βρίσκεται στη Βουλή σε όλες τις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών  αρχηγών, ακόμη και μισοπεθαμένος διότι σέβεται τον κοινοβουλευτισμό», ενώ παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας ακούει μόνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια φεύγει από τη Βουλή

Χάος με τη φράση για «γορίλες αστυνομικούς»

Αν τα παραπάνω λεγόμενά του προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις, ακολούθησε πραγματικό χάος όταν ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμωρηθεί από την κοινωνία και έκανε λόγο για «γορίλες αστυνομικούς» που φυλάνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μην υποστούν χειροδικία από τους αγρότες.

Ακολούθησε ένα πανδαιμόνιο για αρκετά λεπτά, με τον προεδρεύων εκείνη τη στιγμή, κ. Κουράκη, να κάνει λόγο για ατόπημα και να του ζητά να ανακαλέσει, καθώς όπως είπε τα λεγόμενά του ήταν έμμεση προτροπή στη βία.

«Δεν είναι υβριστικός ο χαρακτηρισμός »γορίλες»», είπε αρχικά ο κ. Λεβέντης, αλλά παραδέχθηκε ότι ίσως ήταν ατυχής η χρήση του και εξέφρασε τον σεβασμό του για τους αστυνομικούς που επιτελούν το καθήκον τους υπό αντίξοες συνθήκες.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ usay.gr ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!